آکنه

آکنه

آکنه مشکل پوستی هست که زمانی که فولیکول موی شما توسط  ……(چربی) و سلولهای مرده پوست بسته شود ایجاد میشود .

آکنه اغلب ایجاد ضایعات کمدون سرسیاه , کمدون سرسفید, پاپول و ندول میکند. آکنه معمولا در صورت , پیشانی , قفسه سینه, قسمت بالای کمرو شانه ها ظاهر میشود.

اگر چه آکنه در هر سنی دیده میشود ولی نوجوانان بیش ازهمه درگیر آکنه میشوند. درمانهای موثری برای آکنه وجود دارد ولی علی رغم این درمانها گاهی آکنه میتواند پایدار و مقاوم بماند .گاهی ضایعات التهابی آکنه به تدریج بهبود پیدا میکند و به محض بهبود پیدا کردن و خوب شدن ضایعات جدید دیگری ظاهر میشود.وابسته به شدت , آکنه میتواند سبب اختلال روحی عاطفی و نیز اسکاربر روی پوست بشود. هر چه شما درمان را سریعتر آغاز کنید شانس ایجاد ضایعات اسکارروی پوستتان کمتر میشود.

علایم

علائم و نشانه های اکنه خیلی وابسته به شدت شرایط شما میباشد.

  • کمدون سرسفید (جوشهای زیر پوستی بسته)
  • کمدون سر سیاه (جوشهای زیر پوستی باز)
  • پاپول(ضایعات برجسته قرمزکوچک دردناک)
  • پوسچول(همان پاپولها هستند که سرشان کمی چرکیست)
  • ندول(ضایعات سفت دردناک برجسته قابل لمس زیرسطح پوست )
  • ضایعات کیستیک(ندولهای دردناک پر از چرک زیر سطح پوست)

چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟

اگر آکنه شما با اقدامات شخصیتان رفع نشد بهتر است به پزشک خودتان مراجعه کنید و او با تجویز داروهای قوی تر به شما برای رفع آکنه کمک میکند. اگر آکنه مقاوم یا شدید باشد توصیه میشود به یک پزشک متخصص که تخصص و مهارت لازم را دارد مراجعه نمایید.

برای بسیاری از خانمها تا دهه ها درگیر آکنه هستند و اغلب یک هفته قبل از پریود تشدید میشود. این مدل آکنه در صورتی که خانمها قرص جلوگیری مصرف کنند بهبود مییابد یعنی با درمان هورمون این ضایعات بهبود مییابند.در بالغین مسن تر شروع ناگهانی آکنه شدید میتواند علامتی از بیماری زمینه ای جدی باشد که نیازمند ارزیابی بیشتر است .FDA هشدار میدهد که بعضی از لوسیونها ,شوینده ها و محصولات پوستی که بدون تجویز پزشک در جامعه مصرف میشوند میتوانند باعث واکنشهای شدید و جدی در پوست شوند. این واکنشها اغلب نادرهستند ومتفاوت از قرمزی , تحریک و خارشی هستند که به طورمعمول بعد از مصرف محصولات و داروها ایجاد میشود. اگر بعد از استفاده از محصولات پوستی دچار علائم زیر شدید حتما به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه کنید :

  • ضعف
  • دشواری تنفس
  • تورم چشم ,صورت , لب و زبان

علل

چهار عامل اصلی باعث بروز آکنه میشود:

  • افزایش ترشح سوم( چربی)
  • انسداد فولیکول مو توسط سوم(چربی) و سلولهای مرده پوست
  • افزایش تکثیر باکتریها
  • افزایش فعالیت هورمون آندروژن

آکنه به طور شایع روی صورت شما , پیشانی , قفسه سینه , قسمت بالای پشت و شانه ها تظاهر میکند زیرا این نواحی از پوست غدد چربی ( غدد سباسه) بیشتری دارد.

فولیکول های مو به غدد چربی متصل هستند و دیواره فولیکول مو ممکن است بسته شده و ایجاد کمدون  سر سفید (بسته) بکند ممکن است این پلاک به سطح پوست باز شود و سیاه  شود و کمدون سرسیاه(باز) را ایجاد بکند. یک کمدون سر سیاه ممکن است از نظر ظاهرشبیه به یک آلودگی داخل منافذ به نظر برسد ولی در واقع این منفذ توسط باکتریها و روغن احتقان یافته که در مجاورت هوا قهوه ای میشود. زمانی که فولیکولهای مو مسدود شوند دچار التهاب شوند یا توسط باکتریها آلوده شوند , ایجاد ضایعات برجسته ی قرمزبا مرکز سفید میکنند که پاپول یا پوسژول نامیده میشود. زمانی که انسداد و التهاب به عمق پوست پیشرفت کند تولید برجستگی های کیست مانند زیر سطح پوست میکند.

سایر منافذ پوستتان که مجاری غدد عرق هستند معمولا در آکنه درگیر نمیشوند.

فاکتورهایی که میتواند سبب تشدید آکنه شود

این فاکتورها میتواند سبب تحریک یا تشدید آکنه شما بشوند:

هورمون ها

آندروژنها هورمونهایی هستند که در بدن پسرها و دخترها طی دوران بلوغ افزایش مییابند و سبب بزرگ شدن و افزایش ترشح سوم غدد سباسه(چربی) میشوند.تغییرات هورمونی وابسته به بارداری و مصرف قرص های جلوگیری از بارداری نیزمیتواند روی تولید سوم تاثیر بگذارد. سطوح پایین آندروژن در خون خانمها گردش مییابد و میتواند سبب تشدید آکنه بشود.

برخی داروهای خاص

مثال داروهای حاوی کورتون , تستسترون و لیتیوم

رژیم غذایی

مطالعات اثبات کرده اند که برخی مواد رژیم غذایی شامل شیر پر چرب غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند نان, سیب زمینی میتواند سبب تشدید آکنه بشود. از قدیم اعتقاد بر این بوده که شکلات هم سبب بدتر شدن آکنه میشود .

مطالعه ای روی14مرد مبتلا به آکنه نشان داد که خوردن شکلات با بدتر شدن علائم آکنه ایشان مرتبط بوده است .لازم است مطالعات بیشتری در آینده انجام شود تا مشخص شود آیا بیمارانی با آکنه از کدام محدودیت رژیم غذایی خاص سود میبرند.

استرس

استرس هم ممکن است روی آکنه تاثیر منفی بگذارد.

Acne myths

این فاکتورها ممکن است اثر کمی روی آکنه داشته باشند:

غذاهای چرب

خوردن غذای چرب تاثیراندکی بر روی آکنه دارد یا فاقد اثر منفی میباشد؟

به نظر میرسد کار کردن در محیط های چرب و روغنی مثل آشپزخانه های fry vast  زیرا پوست با چربی آغشته شده و فولیکولهای مو مسدود میشود و این سبب تحریک پوست یا تحریک ایجاد آکنه میشود.

بهداشت

آکنه توسط پوست کثیف ایجاد نمیشود در واقع خراشیدن و سایش سخت پوست یا شستشو با صابون های قوی یا مواد شیمیایی پوست را تحریک میکند و میتواند سبب تشدید آکنه بشود.

مواد آرایشی (کازمتیک)

مواد آرایشی لزوما باعث بدتر شدن آکنه نمیشود به ویژه اگرشما ازلوازم آرایشی فاقد چربی استفاده کنید که نانکومدوژنیک هستند و باعث انسداد منافذ بازصورت نمیشوند و نیز اگراز افرادی باشید که به سرعت آرایش را پاک میکنند و اجازه نمیدهند که برای مدت طولانی آرایش روی پوست باقی بماند. در صورتی که ازمواد آرایشی فاقد چربی استفاده کنید تداخلی با اثر بخشی داروهای آکنه ای شما ندارد.

ریز فاکتورها

ریز فاکتورهای آکنه شامل :

  • سن : افراد در هر سنی میتوانند دچار آکنه شوند ولی بیشترین شروع آکنه در بین نوجوانان میباشد.
  • تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در نوجوانان , خانمها و افرادی که داروهای خاص مثل کورتیکواستروئید , آندروژن یا لیتیوم مصرف میکنند.
  • سابقه خانوادگی و فامیلی: ژنتیک نقش مهمی در آکنه بازی میکند اگرهر دو والد دچار آکنه باشند احتمال ایجاد آکنه در شما بالا میباشد
  • تماس با مواد چرب و روغنی: اگر ناحیه ای ازپوست شما در معرض فرآورده های موضعی مثل لوسیون های روغنی قرار بگیرد یا اگردر محیط کار, شما درمعرض روغن بوده باشید مثل آشپزخانه با fry vasts ممکن است دچار آکنه بشوید.
  • اصطحکاک و سایش روی پوست: به واسطه تلفن , موبایل , هلمت , یقه محکم , کوله پشتی میتواند با اعمال سایش و فشارروی پوست ایجاد آکنه کند.
  • استرس: استرس سبب آکنه نمیشود ولی اگر شما مبتلا به آکنه بوده باشید ممکن است سبب تشدید آن بشود.

درمان

اگر برای چند هفته از فرآورده ها ی OTC (بدون نیاز به نسخه) برا ی کنترل آکنه خود استفاده کردید و کمکی به شما نکرد پزشکتان میتواند با تجویز داروهای قویتربه کمک شما بیاید. یک متخصص پوست میتواند به شما کمک کند تا :

  • آکنه خود را کترل کنید
  • از ایجاد اسکار و سایر آسیبهای ناشی ازآکنه روی پوستتان جلوگیری کنید
  • اسکارهای که در حال حاضر روی صورتتان دارید کمتر بشود

داروهای آکنه با کم کردن ترشح چربی ,افزایش سرعت بازسازی پوست( ترن اوور) , از بین بردن عفونت باکتریال , کاهش التهاب به بهبود آکنه کمک بکند و از ایجاد اسکار پیشگیری میکنند.

با اغلب داروهای تجویزی شما به حداقل 4 تا 8 هفته زمان نیاز دارید تا بهبودی آغاز شود و ممکن است حتی در اوایل درمان آکنه مقداری بدتر شود در واقع ماه ها تا سا ها طول میکشد تا آکنه به طور کامل برطرف شود.

رژیم دارویی که پزشک به شما پیشنهاد میدهد به سن شما, نوع آکنه و شدت ضایعات آکنه و انتظارات شما بستگی دارد . برای مثال ممکن است شما نیاز داشته باشید از یک شوینده و مصرف داروهای موضعی دو بار در روز برای چندین هفته استفاده کنید. اغلب ترکیبی از داروهای موضعی و قرص های خوراکی تجویز میشود. خانمهای باردار نمیتوانند از درمان های خوراکی استفاده کنند .با پزشکتان در مورد ریسک, خطرات و مزایای درمانهای دارویی و غیر دارویی صحبت کنید.

داروهای موضعی

شایع ترین داروهای موضعی تجویزی برای آکنه به شرح زیر است:

1-رتینوئیدها و داروهای شبه رتینوئیدی: به صورت کرم , ژل و لوسیون . داروهای رتینوئیدی مشتقات ویتامین A هستند و شامل ترتینوئین, آداپالن و تازاروتن میباشند. توصیه میشود این ترکیبات را در شب مصرف کنید. در شروع مصرف بهتر است دفعات مصرف کمتر باشد (3بار در هفته ) و سپس با عادت کردن پوستتان به این ترکیبات میتوانید دفعات مصرف را افزایش دهید و هر شب مصرف کنید. این ترکیبات با ممانعت از انسداد فولیکول مو به درمان آکنه کمک میکند.

2-آنتی بیوتیکها : آنتی بیوتیکها با کشتن و از بین بردن باکتری های اضافه روی پوست سبب کاهش قرمزی میشوند. در ماه های ابتدایی درمان ممکن است از هر دو ترکیب آنتی بیوتیک موضعی و رتینوئید با هم استفاده کنید (آنتی بیوتیک موضعی روزها و رتینوئید شب ها )  برای کاهش احتمال مقاومت به آنتی بیوتیک اغلب آنتی بیوتیک را در ترکیب با بنزوئیل پورساین عرضه میکنند .مثال ها شامل کیلیندامایسین به همراه بنزوئیل پورساین (…….) واریترومایسین همراه با بنزوئین پورساین (bansomaisin) استعمال آنتی بیوتیک موضعی به تنهایی توصیه نمیشود.

3-سالسیلیک اسید و آزالائیک اسید: آزالائیک اسید , اسیدی است که به طور طبیعی در غلات کامل و محصولات  حیوانی یافت میشود و خاصیت آنتی باکتریال دارد. کرم آزالائیک اسید 20درصد زمانی که 2بار در روز برای حداقل 4هفته مصرف شود به نظر میرسد معادل بسیاری از درمانهای معمول آکنه خاصیت درمانی داشته باشد و تاثیر آن به خصوص د رمصرف همزمان با اریترومایسین بیشتر هم میشود . تجویز آزالائیک اسید در طی بارداری و شیردهی امکان پذیر میباشد. عوارض جانبی آزالائیک اسید شامل تغییر رنگ پوست و تحریک مختصر پوست میباشد.سالسیلیک اسید ممکن است از انسداد فولیکول مو پیشگیری کند و در ترکیبات شوینده و همینطور ترکیبات موضعی موجود میباشد. مطالعات نشان دادند که اثر بخشی آن محدود است.

4-داپسون : ژل داپسون 5% روزی 2بار برای درمان آکنه های التهابی توصیه میشود به خصوص در خانمهای بالغ و عوارض شامل قرمزی و خشکی میباشد. تا به امروزشواهد قوی به نفع مصرف زینک, سولفور,نیکوتینامید, رزورسینلول , سولفاستاماید سدیم و آلمینیوم کلراید در درمان موضعی وجود ندارد.

درمان های خوراکی

آنتی بیوتیکها : برای آکنه متوسط تا شدید ممکن است شما برای کاهش باکتری و سرکوب التهاب شدید نیاز به مصرف آنتی بیوتیک خوراکی داشته باشید. معمولا اولین خط درمان خانواده تتراسایکلین (مثل ماینوسایکلین یا داکسی سایکلین) و یا ماکرو لیدها میباشند . آنتی بیوتیکهای خوراکی باید در حداقل دوره ممکن تجویز شوند تا از مقاومت آنتی بیوتیکی پیشگیری شود . بهترین حالت زمانی است که آنتی بیوتیکها در ترکیب با رتینوئیدهای موضعی و بنزوئین پروکسی تجویز شوند. مطالعات نشان داده است که استفاده از بنزویین پروکسی موضعی به تنهایی یا همراه با آنتی بیوتیکهای خوراکی ممکن است به کاهش ریسک مقاومت آنتی بیوتیکی کمک کند .آتنی بیوتیکها ممکن است عواض جانبی ایجاد کنند مثل ناراحتی معده و سرگیجه و افزایش حساسیت پوست شما به نور آفتاب.

قرص های جلوگیری ترکیبی: سازمان FDA چهار مدل از قرص های جلوگیری ترکیبی را در خانمهایی که همچنین قصد جلوگیری از بارداری را هم دارند تایید کرده است. آنها شامل ترکیباتی هستند که ترکیبی از استروژن و پروژستین هستند.(…….)از آنجایی که ظاهر شدن تاثیرات مثبت این دارو چند ماه زمان میبرد بنابراین توصیه میشود در هفته های اول مصرف در ترکیب با سایر داروها مصرف شوند. شایع ترین عوارض جانبی مصرف این دارو افزایش وزن , درد سینه و تهوع میباشد. یک عارضه جدی افزایش مختصر خطر ایجاد لخته خون و تورومبوز میباشد.

ترکیبات آنتی آندروژن: در خانمها و دختران نوجوان در صورتی که مصرف قرص های آنتی بیوتیکی موثر واقع نشوند مصرف اسپرینولاکتون میتواند توصیه شود.اسپرینولاکتون جلوی تاثیر هورمون آندروژن روی غدد سباسه را میگیرد.عوارض جانبی احتمالی شامل درد سینه و قاعدگی های دردناک میباشد.

ایزو ترتینوئین : ایزوترتینوئین یک داروی قوی برای افرادی که آکنه شدید دارند و به سایر درمانها پاسخ نمیدهند.ایزوترتینوئین خوراکی در درمان آکنه بسیار موثر است ولی به خاطر عوارض جانبیش پزشکان نیاز دارند که بیمار را تحت پیگیریهای منظم و دقیق داشته باشند.عوارض احتمالی شامل کولیت اولتراتیل ,افزایش احتمال افسردگی یا دپرشن ,نقایص شدید بدو تولد میباشد.

تراپی: این درمان ممکن است در برخی افراد توصیه شوند به تنهایی یا درترکیب با داروها

  1. درمان با لیزرو سیستمهای فتودینامیک تراپی : طیفی از درمانهای وابسته به نوربا موفقیت در درمان آکنه به کار رفته اند با این وجود مطالعات بیشتری لازم است تا روش ایده آل رو مشخص کنند.
  2. پیلینگ شیمیایی : شامل کاربرد مکرر یک محلول شیمیایی مثل سالیسیلیک اسید, گلیکولیک اسید یا رتینوئیک اسید میباشد. بهبودی آکنه با یک جلسه پیلینگ برای مدت طولانی باقی نمیماند به همین علت تکرار این روش ضرورت دارد .
  3. پاکسازی کمدون های سر سیاه و سر سفید: پزشک شما ممکن است از برخی وسایل استفاده کند تا کمدون های سر سیاه و سرسفیدی را که با درمان موضعی رفع نشده اند تخلیه و پاکسازی کند. احتمال برجا گذاشتن اسکار در این روش وجود دارد.
  4. تزریق استیروئید (کورتون) :گاهی لازم است داخل ضایعات نودول و کیست استیروئید تزریق شود. این درمان منجر به بهبودی سریع و کاهش درد بیمار میشود. احتمال عارضه نازک شدن پوست در محل وجود دارد.

درمان کودکان مبتلا به آکنه

بیشترمطالعات مصرف داروهای آکنه را در کودکان بالای 12 سال و بالغین توصیه میکند به طور رو به افزایش کودکان زیر 12 سال هم ممکن است دچار آکنه شوند.

در یک مطالعه بررسی365 دختردر سنین 9 تا10سال 78 درصد آنها آکنه داشتند. اگر کودک شما به آکنه مبتلا باشد بهتر است از یک پزشک متخصص پوست اطفال مشاوره دریافت کنید. در مورد داروهای تجویزی برای جلوگیری از آکنه  دوز مناسب , تداخلات دارویی ,عوارض جانبی , تاثیر دارو در رشد کودک و تکامل ازپزشکتان به طور کامل اطلاعات دریافت کنید.

شیوه زندگی و مراقبت های خانگی

شما میتوانید آکنه ملایم را با محصولاتی که OTC (بدون نیاز به نسخه) تجویز میشوند و مراقبت های اساسی پوست و تکنیکهای مراقبت از خود کنترل کنید.

نواحی درگیر را با یک شوینده ملایم دو بار در روز بشویئد.

از دست برای شستشوی صورت استفاده کنید.

 با یک صابون ملایم و آب گرم صورت را بشویئد .

اگر مستعد ابتلا به آکنه در خط محل رویش موهایتان هستید هر روز موهاتان را شامپو کنید دقت کنید که شستشو را به ملایمت  و نه با شدت انجام دهید .

از اسکراپ ها ی صورت , ماسکها و قابض ها بپرهیزید آنها باعث تحریک پوست و در نتیجه تشدید آکنه میشود.

 شستشوی بیش ازحد و اسکراپ صورت هم میتواند باعث تحریک پوست شود .

از محصولات OTC ضد آکنه برای کم کردن چربی پوست و پیلینگ صورت استفاده کنید.

ازترکیباتی استفاده کنید که حاوی بنزوئیل پروکسید, سالیسیلیک اسید, گلیکولیک اسید و یا آلفا هیدروکسی اسید(اسید میوه) به عنوان ماده موثره هستند که میتوانند در درمان آکنه هایی با شدت کم تا متوسط کمک کننده باشند. چند هفته تا شروع تاثیر درمان زمان لازم است. داروهای آکنه OTCممکن است عوارض جانبی در شروع مصرف داشته باشند مثل قرمزی , خشکی , پوسته ریزی که اغلب بعد از ماه اول استفاده رفع میشود.

از مواد محرک بپرهیزید از مواد آرایشی , ضد آفتاب , مواد آرایشی مو, کانسیلرها و پوشاننده های آکنه ای که چرب و روغنی باشند بپرهیزید .از محصولاتی با پایه آبی و نه روغنی و نانکومدوژنیک استفاده کنید که تمایل کمتری به ایجاد آکنه دارند.

پوستتان را از آفتاب محافظت کنید برای بعضی از افراد آفتاب آکنه را بدتر میکند دربرخی ترکیبات ضد آکنه حساسیت پوست شما به آفتاب بیشترمیشود پس با پزشکتان مشورت کنید و در صورتی که داروی تجویزی شما از گروه داروهای حساس به نور میباشداز آفتاب پرهیز کنید یا به طور منظم ضد آفتاب بزنید.  از فشار و سایش روی پوست پرهیز کنید پوست حساس به آکنه تان را در تماس با وسایلی مثل موبایل , کلاه ایمنی, یقه محکم , بند کوله پشتی قرار ندهید.

از دستکاری ناحیه مستعد آکنه بپرهیزید تحریک و دستکاری پوست سبب تشدید آکنه و ایجاد اسکار میشود.

بعد ازفعالیت شدید دوش بگیرید چربی و تعریق روی پوستتان میتواند منجربه بیرون ریختن آکنه شود.

طب مکمل و جایگزین رویکردهای طب مکمل در درمان  آکنه شامل روغن ماهی , مخمرآب جو,پروبیوتیک, زینک خوراکی و روغن درخت چای موضعی میباشد مطالعات بیشتری لازم است تا اثر بخشی و بی خطری طولانی مدت این ترکیبات و سایر روشها مثل بیوفیدبک و طب سنتی چین تایئد شود.

درصورتی که از این روشها استفاده میکنید قبل از استفاده با پزشکتان صحبت کنید.

مقابله و پشتیبانی

آکنه و آکنه اسکار میتواند سبب اضطراب شود و برروی روابط اجتماعی و تصویر شخص از خود تاثیر سوء بگذارد. گاهی صحبت با افراد خانواده , گروههای حمایتی و یا مشاور برای رفع این استرس های روحی کمک کننده هستند. استرس میتواند سبب بدتر شدن اکنه شود تلاش کنید تا استرس را با خواب خوب و تکنیک های ریلکسیشن کمتر کنید.

آماده شدن برای ویزیت

اگر آکنه شما به درمان های خانگی و مراقبت های شخصی پاسخ نداد توصیه میشود به پزشک مراجعه کنید. درمان موثرو  زودهنگام آکنه اسکار را کم میکند و اعتماد به نفس شما را بهتر میکند پس از معاینه ابتدایی و در صورت لزوم ممکن است پزشک شما را به یک متخصص پوست ارجاع دهد

در هنگام مراجعه به پزشک شما چه باید بکنید

  1. اطلاعات پزشکیتان را لیست کنید. مشکلاتی را که با آن درگیر هستید , داروهای مصرفی یا داروهایی که بدون نسخه و تجویز پزشک مصرف میکنید مثل مکمل و ویتامین ها را لیست کنید
  2. اطلاعات شخصیتان را لیست کنید شامل تغییرات اخیر در زندگیتان را و استرس های اصلیتان
  3. سوالاتتان را لیست کنید برای مدیریت بهتر وقت ویزیت بهتر است تمامی سوالاتی را که میخواهید با پزشک مطرح کنید لیست کنید در زیر لیستی از سوالات شایع وجود دارد که میتوانید از پزشکتان بپرسید هر سوالی برایتان پیش آمد بپرسید:
  • چه درمانی را برای من تجویز میکنید
  • اگر درمان اولیه پاسخ نداد مرحله بعدی درمان چیست
  • عوارض جانبی درمان پیشنهادی شما چیست
  • تا چه مدت میتوانم از این درمان ها استفاده کنم
  • مصرف این داروها تا چه مدت بی خطر خواهد بود و تاکی میتوانم این داروها را ادامه دهم
  • مراجعه بعدی چه زمانی خواهد بود
  • پس از شروع مصرف دارو از چه زمانی منتظر بهبودی باشم
  • علائم کی شروع به بهبودی میکند
  • چه زمانی دوباره برای ارزیابی درمان به شما مراجعه کنم مراجعه بعدی کی خواهد بود
  • اگر این درمان برایم سود آور نبود قطع کردن آن ضرری ندارد خطری ندارد
  • خودم چه مراقبت هایی شخصی باید انجام دهم
  • آیا لازم است رژیم غذاییم را تغییری بدهم
  • آیا لازم است شامپو , صابون , لوازم آرایشی و ضدآفتابم را عوض کنم

از پزشکتان چه انتظاری داشته باشید

سوالاتی که پزشکتان اغلب از شما میپرسد شامل :

  • مشکل شما از کی شروع شد
  • به نظر شما چه عواملی مشکل شما را بدتر میکند
  • در خانمها و دختر خانمها (آیا با پریود آکنه شما تشدید میشود)
  • چه داروهایی را تا به حال دریافت کرده اید شامل ویتامین , مکمل ,داروهای بدون نسخه
  • در خانمها (آیا از قرص جلوگیری استفاده میکنید)
  • درخانمها (آیا باردار هستید یا قصد بارداری دارید )
  • از چه مدل صابون , لوسیون , مواد آرایشی مو یا صورت استفاده میکنید
  • آیا آکنه در اعتماد به نفس و روابط اجتماعی شما اثر منفی داشته
  • آیا سابقه خانوادگی آکنه دارید
  • چه درمان های خانگی تا به حال داشته اید
  • آیا موثر بوده اند